قسمت اول
شاید تا چند سال پیش کسی به جز اسم نرم افزارهای 3dsmax و maya چیزی نشنیده بود. بله این دو نرم افزار از قدیمی ترین نرم افزارهای مدلینگ هستند. اون موقع شاید خیلی از نرم افزارهای مدلینگ برای کارهای معماری استفاده نمیشد و نهایتا کار با اتوکد نقطه آمال و آرزوهای یک معمار و همینطور کارفرما بود. زمانی بود که حتی در دانشگاه ها هم برای ارائه کار با اتوکد به دانشجوها نمره اضافه میدادن و اگر کسی اتوکد بلد بود نونش تو روغن بود ! ( جهت استفاده از آموزش اسکچاپ کلیک کنید )
اما همه چیز همینطوری نموند تا بحث مدلسازی در نرم افزارهای سه بعدی مطرح شد و کم کم نرم افزارهایی که تا دیروز در حوزه گرافیک و انیمشین سازی استفاده می شدند ، برای کارهای معماری مورد استفاده قرار گرفتند. چون دسترسی به هیچ نرم افزار دیگه ای نبود و هیچ نرم افزاری هم در این زمینه به پای مکس نمی رسید. بگذریم ازینکه هر نرم افزاری رو برای کاری ساختن و قطعا مکس نمیتونست انتظارات یک معمار رو در ابعاد و اندازه دادن و کارهای مهندسی برطرف بکنه ولی چون رغیبی نداشت ازش استفاده شد و انقدر محبوب و همه گیر شد که همه برای مدلسازی در کارهای معماری ازش استفاده می کردند. ضعف مکس در این زمینه کاربر رو مجبور میکرد تا علاوه بر مکس به نرم افزارهای دیگه ای مثل اتوکد هم مسلط باشه ، تا بتونه مقاطع کارش رو در اتوکد با ابعاد و اندازه دقیق رسم کنه و اون رو وارد فضای مکس کنه تا بتونه سه بعدی سازی رو انجام بده. اما مصیبت از جایی شروع میشه که کارفرما ادیت بده و از شما بخواد تا مثلا ابعاد تمام دربهای کابینت هایی که طراحی کردین رو به مقدار معینی تغییر بدید ! بله درست حدس زدی جز اینکه با سر بری تو دیوار کار دیگه ای نمیشه کرد.
ضعف تری دیمکس و بی دقت بودن اون در مدلسازی باعث شد تا سر و کله نرم افزارهای دیگه هم به این زمینه باز بشه. بله نرم افزاری مثل اسکچاپ که بر عکس مکس سعی کرد تا در نهایت سادگی همه چیز رو در اختیار کاربر بذاره تا به دور از محیط سرد و خاکستری رنگ مکس که هر کاربری رو با آپشن های متعددش گیج میکنه ، بتونه محیط کاربری و UI خوبی رو برای برقراری ارتباط با کاربر فراهم کنه و همه چیز رو آسون تر اون چیزی که به نظر میاد در اختیار کاربر بذاره.
اما سوال اینجا بود که آیا کیفیت اسکچاپ ( آموزش sketchup ) با مکس برابری میکنه ؟
شاید منظور خیلی ها از کیفیت خروجی نهایی کار یا همون رندر باشه ولی از کیفیت خود مدلسازی هم نمیشه گذشت. در نگاه اول نرم افزار sketchup ( آموزش اسکچاپ ) بسیار دقیق تر و راحت تر به نظر میاد ولی مکس در مدلسازی های پیچیده تخصص بیشتری داره که البته اینگونه مدلسازی ها به لطف پلاگین های متعدد در اسکچاپ هم امکان پذیر هست. باید دید در معماری اساسا نیاز ما چی هست؟ آیا یک معمار برای طراحی های خود احتیاج به مدلسازی های خاص و پیچیده داره؟ آیا طراحی پرسناژ ، ماشین ، درخت به عهده یک معمار هست؟ جواب این سوالات کاملا واضحه. یک معمار به دنبال خلق فضا و چیدمان مورد نظر خودش بر اساس اطلاعات و دانش معماری خودش هست.
اصولا خلق آبجکت هایی مثل اسباب و اساسیه منزل در فضای نرم افزاری به عهده cg artist ها و مهندسین در حوزه گرافیک و مدلسازی هست و معماران از دست رنج این عزیزان در کارهای خود استفاده میکنن.
پاسخی بگذارید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.